Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 10 31-03-2009

Toch nog kinderziekten

Afgelopen week was de eerste reanimatie in Hilvarenbeek sinds de start van het AED Alert systeem. Door een technische storing in het systeem zijn er echter geen sms’jes verstuurd en is er dus helaas niemand gewaarschuwd en ingezet. Zowel de ambulance meldkamer, als de leverancier van het systeem gaan met spoed uitzoeken waar het aan heeft geschort. Een erg vervelende situatie voor de betrokkenen en als stichting hebben we onze verontrusting richting bovenstaande partijen uitgesproken. Er wordt aan gewerkt….

Vrijwilligers

Op bovenstaande datum stonden er 135 geschoolde vrijwilligers geregistreerd binnen de gemeente Hilvarenbeek. In Esbeek start vanavond weer een groep enthousiaste cursisten, die zich hopelijk ook allemaal op gaan geven voor het AED Alert systeem.

AED netwerk, het begin is gemaakt.

Op woensdag 25 maart, in de stromende regen, hebben Burgemeester Huisman van Hilvarenbeek en Jan van Kemenade, voorzitter van de stichting, de eerste beveiligde buitenkast met een AED feestelijk in gebruik gesteld. Deze kast met AED is de eerste in een reeks van een 30tal AED's, die over alle kernen van de gemeente Hilvarenbeek worden verspreid.
De heer Mark van Hees van Multimate bouwmarkt was de initiator van het project. De gezamenlijke ondernemers van het bedrijventerrein Bukkum hebben € 6000,- bijeen gebracht. Daarnaast ondersteunt de gemeente Hilvarenbeek het AED netwerk project met € 25000,-. In de loop van 2010 hoopt de stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe het netwerk dekkend te hebben. Bedrijventerrein Bukkum is in ieder geval al voorzien van 2 AED’s met buitenkasten. De tweede buitenkast zal binnenkort geïnstalleerd worden. Op “www.aedindebuurt.nl” kunt u de AED’s vinden die in de gemeente Hilvarenbeek 24 uur bereik- en beschikbaar zijn voor geschoolde vrijwilligers van AED Alert. Telkens als er een AED kast erbij komt, kunt u hem op bovenstaande site terugvinden met alle specifieke gegevens erbij.

Controleer uw gegevens op “www. aed-alert.nl”

Door Vivon, de leverancier van het AED Alert systeem, is een nieuwe website opgezet: “www.aed-alert.nl”. Hierop kunt u uw eigen gegevens controleren, door in te loggen met uw mobiel telefoonnummer en het wachtwoord, dat u eerder per sms heeft ontvangen.
Controleer met name het opleidingsinstituut. In het begin hebben we veel vrijwilligers voorlopig onder een ander opleidingsinstituut geregistreerd, omdat dat toen niet anders kon. Wij kunnen die gegevens niet meer veranderen. Kijk dat zelf dus even na. Als u in Esbeek of Diessen opgeleid bent, wijzig dan, zo nodig, het opleidingsinstituut in: Stichting Bevordering Reanimatie Tilburg. Zo ook als u in een van de Tilburgse ziekenhuizen werkt, wijzig dan het opleiding instituut in uw werkgever. Ook voor de EHBO verenigingen in Hilvarenbeek en Diessen: wijzig zo nodig uw gegevens en voor de brandweer: Medicourse.
Mogelijk is ook de geldigheidsduur van uw opleidingsdiploma en AED certificaat foutief vermeld, wijzig dat dan zo nodig. Vivon en “www.aed-alert.nl” hanteert een geldigheidsduur van 2 jaar, mits er jaarlijkse bijgeschoold wordt.

We houden u graag op de hoogte.

Stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe
www.heart-safe.nl
www.aed-alert.nl
www.aedindebuurt.nl