Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 11 25-05-2009

Pincode kasten noodzakelijk

Van het subsidiebedrag van de gemeente hebben we tien pincode buitenkasten besteld. Maar de levering laat nog op zich wachten. Zo gauw de kasten binnen zijn, worden ze geïnstalleerd op de huidige AED plaatsen. De bestaande kasten worden dus grotendeels vervangen door pincode kasten. Dat die noodzaak er is, bleek afgelopen week wel op sportpark De Alsie in Diessen. Vandalen hadden de AED uit de bestaande kast gehaald, onklaar gemaakt en in de bosjes gegooid. Het apparaat wordt nagekeken en is in de loop van deze week weer operationeel.

Storing AED Alert systeem

Aan de technische storing in het AED Alert systeem wordt nog volop gewerkt. De laatste kinderziekten worden op landelijke schaal aangepakt. Niet alle ambulance meldkamers werken met hetzelfde systeem, vandaar dat het allemaal wat langer duurt. Tot die tijd wordt de bestaande werkwijze gehanteerd, wat iets meer werk betekent voor de meldkamer centralist. Op termijn zal het AED Alert systeem zo volledig mogelijk geautomatiseerd zijn, met als doel minder fouten en snellere doorschakelingen.

Vrijwilligers

Op bovenstaande datum stonden er 143 geschoolde vrijwilligers geregistreerd binnen de gemeente Hilvarenbeek. Een mooi getal, maar we streven naar de 200… De eerste jaarlijkse herhalingscursussen dienen zich al weer aan. Kijk op uw reanimatiediploma wanneer u weer bijgeschoold moet worden om het diploma geldig te laten blijven.

AED kast Bukkum

De tweede buitenkast op bedrijventerrein Bukkum is geïnstalleerd. De pincode buitenkast bevindt zich aan de tuinmuur nabij het adres Van der Heijdenstraat nr. 4. Deze AED bedient het bedrijventerrein, een groot deel van de Diessenseweg en het oostelijk deel van de woonwijk Molenakkers. Op “www.aedindebuurt.nl” kunt u de AED’s vinden die in de gemeente Hilvarenbeek 24 uur bereik- en beschikbaar zijn voor geschoolde vrijwilligers van AED Alert. Telkens als er een AED kast erbij komt, kunt u hem op bovenstaande site terugvinden met alle specifieke gegevens erbij.

AED kast Mierbeek

Ook bedrijventerrein Mierbeek in Esbeek heeft alle medewerking toegezegd. Een 20 tal vrijwilligers zijn er al opgeleid in reanimatie- en AED technieken. Daarnaast gaan ze de aanschaf van apparatuur en kasten sponsoren. Hiervoor zijn we de ondernemers van Mierbeek enorm dankbaar.

Haghorst Spektakel

Stichting Hilvarenbeek / Diessen heartsafe is dit jaar door het Haghorst Spektakel aangemerkt als Goede Doel organisatie. De stichting zal acte de presence geven op het Spektakel en door ludieke acties een mooi sponsorbedrag proberen op te halen.

Controleer uw gegevens op “www. aed-alert.nl”

Op “www.aed-alert.nl” kunt u uw eigen gegevens controleren, door in te loggen met uw mobiel telefoonnummer en het wachtwoord, dat u eerder per sms heeft ontvangen.
Controleer met name het opleidingsinstituut. In het begin hebben we veel vrijwilligers voorlopig onder een ander opleidingsinstituut geregistreerd, omdat dat toen niet anders kon. Wij kunnen die gegevens niet meer veranderen. Kijk dat zelf dus even na. Als u in Esbeek of Diessen opgeleid bent, wijzig dan, zo nodig, het opleidingsinstituut in: Stichting Bevordering Reanimatie Tilburg. Zo ook als u in een van de Tilburgse ziekenhuizen werkt, wijzig dan het opleiding instituut in uw werkgever. Ook voor de EHBO verenigingen in Hilvarenbeek en Diessen: wijzig zo nodig uw gegevens en voor de brandweer: Medicourse.
Mogelijk is ook de geldigheidsduur van uw opleidingsdiploma en AED certificaat foutief vermeld, wijzig dat dan zo nodig. Vivon en “www.aed-alert.nl” hanteert een geldigheidsduur van 2 jaar, mits er jaarlijkse bijgeschoold wordt.

We houden u graag op de hoogte.

Stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe
www.heart-safe.nl
www.aed-alert.nl
www.aedindebuurt.nl