Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 12 14-08-2009

www.haghorstsspektakel.nl

Voor dit jaar en 2010 is de stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe door de organisatie van het Haghorsts Spektakel uitgekozen als Goede Doel. We zullen op zondag 23 augustus van 11.30 tot 17.30 uur een kraam bemannen op het evenemententerrein. Naast informatie hebben we 2 ludieke prijsvragen waarbij een mooie prijs te winnen is. Ook zullen we ieder uur een presentatie geven over de nieuwe pincode kasten en een demonstratie van een reanimatie met een trainingspop. Kom kijken naar onze stand en doe een gokje naar de prijsvraag. De opbrengst van de prijsvragen wordt besteed aan de opleiding van nieuwe vrijwilligers. Op bovenstaande site kunt u meer informatie vinden over het Spektakel op 21, 22 en 23 augustus in Haghorst.

Vrijwilligers

Het mooie getal van 150 geregistreerde, geschoolde vrijwilligers is behaald. Toch komen we binnen de kern Hilvarenbeek nog grote “witte vlekken” tegen wat betreft het aantal vrijwilligers. De Drie Eilanden, Molenakkers en het centrum van Hilvarenbeek zijn zeer karig vertegenwoordigd. Dus, mensen, buurtbewoners en -verenigingen, winkeliers, organiseer u en begin bij uzelf !! Cursussen zijn te volgen bij de EHBO afd. Hilvarenbeek of bij Stichting Reanimatie Regio Tilburg met de leslocatie in Esbeek.

Er bereiken ons ook berichten dat men “de site niet kan vinden” en “hoe moet ik me dan inschrijven?” Ga naar www.heart-safe.nl en vervolgens naar de knop “Vrijwilliger?”. Vul daar uw gegevens in en wij zorgen ervoor dat u geregistreerd wordt bij AED Alert. Dan ontvangt u een welkomst sms'je waarin beschreven staat hoe nu verder te handelen.

Jaarlijkse bijscholing

Voor de meeste vrijwilligers nadert de bijscholingscursus weer. U krijgt daarvan bericht d.m.v. een herinneringskaartje vanuit de Nederlandse Hartstichting. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, neem dan contact op met Mw. Chris Way door middel van een mailtje naar : chrisway-weijenberg@wanadoo.nl.
De vrijwilligers die door de EHBO geschoold zijn, kunnen voor een (herhalings)cursus contact opnemen met Mw. Sandra Lysen: b.lysen@hccnet.nl. Kijk op uw reanimatiediploma wanneer u weer bijgeschoold moet worden om het diploma geldig te laten blijven.

Pincode kasten eindelijk geleverd

De leverancier van de pincode buitenkasten heeft eindelijk de 10 nieuwe kasten afgeleverd. Achter de schermen zijn we volop aan het onderhandelen met particulieren en bedrijven om de AED kasten te kunnen en mogen plaatsen. Voor eind september hopen we de bestaande kasten vervangen te hebben en de nieuwe geïnstalleerd. Dan kan iedere vrijwilliger die een AED (sms) alert oproep gekregen heeft, de kast d.m.v. een pincode openen en de AED gebruiken. Overige omstanders zullen het telefoonnummer op de kast moeten bellen om de pincode te verkrijgen. Zo proberen we een drempel op te werpen voor vandalen en dieven, terwijl vrijwilligers nog makkelijk bij de AED kunnen.

Gebruiksaanwijzing nieuwe pincode kasten

Op het rechter groene paneeltje drukt u de viercijferige code in, gevolgd door een “V” van vrijgeven. De kast geeft een pieptoon. De transparante deksel komt los, die haalt u naar zich toe en de AED is beschikbaar. Bij misbruik of meerdere foutieve codes gaat een hard alarm af van 110 dB. Doe de kast weer dicht na het eruit halen van de AED, anders gaat na enige tijd ook het alarm af.
Na de reanimatie en het gebruik van de AED bij de kast weer de pincode invoeren en de “V”, de AED terugplaatsen en het telefoonnummer bellen dat zowel op de AED staat als op de kast. De stichting zorgt ervoor dat de deelnemers aan de reanimatie opgevangen worden en dat de AED weer in optimale conditie gebracht wordt. Heeft u nog vragen, stuur ze dan naar info@heart-safe.nl, of bel 06-53425836.

Graag tot ziens op zondag 23 augustus op het terrein van Haghorsts Spektakel !!

Stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe
www.heart-safe.nl
www.aed-alert.nl
www.aedindebuurt.nl