Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 1
Beste vrijwilligers en andere geĆÆnteresseerden,

Hier treft u de tweede nieuwsbrief aan van de stichting (nog steeds in oprichting). U merkt het misschien al, het gaat allemaal (veel) langer duren dan we gedacht en gepland hadden. Er zijn ook zoveel partijen die binding hebben met het onderwerp. Maar we zitten zeker niet stil. Door diverse lokale deskundigen wordt goed werk verzet. Hierboven ziet u zo'n knap staaltje: ons logo. Voor diegene die het niet de eerste keer ziet: binnen het hartje ligt het slachtoffer met een persoon erboven, die aan het reanimeren is. Mooi, he.....

Door een andere sympathisant wordt er een interactieve website gebouwd, zodat u ten alle tijden over up to date informatie kunt beschikken. De notaris heeft nieuwe statuten opgesteld, die voldoen aan de laatste fiscale richtlijnen, om in aanmerking te komen voor een "algemeen nut beogende instelling" verklaring. Dat is nodig om geen successierechten te hoeven betalen bij schenkingen en dergelijke. Binnenkort gaan de papieren richting Kamer van Koophandel om uiteindelijk te komen tot: Stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe.

Waar ging het ook weer om? SMS alert, AED, reanimeren, dag en nacht, vrijwilliger(s). Door uw registratie bij de meldkamer ambulancedienst, als vrijwilliger van de stichting, krijgt u een SMS bericht als er een reanimatie bij u in de buurt is. Als er tevens een AED (automatische externe defibrillator) op uw route beschikbaar is, neemt u die mee naar het slachtoffer. Het is van het grootste belang dat er zo snel mogelijk gestart wordt met reanimeren en beademen. De AED komt op het tweede plan, om de eventuele hartritmestoornis op te heffen.

Om het bovenstaande voor elkaar te krijgen hebben we eerst en vooral voldoende geschoolde vrijwilligers nodig, het liefst 3 of 4 per straat. Daarnaast voldoende AED apparaten, die dag en nacht bereik- en beschikbaar zijn. Daar hebben we afgesloten buitenkasten voor nodig, die met een PIN code te openen zijn. Die PIN code wordt tegelijk met het SMS verstuurd, zodat hij alleen door onze vrijwilliger(s) ingezet wordt bij een reanimatie.

Als er dan een inzet geweest is, heeft dat een enorme impact op de betrokkene. Daar gaan we intensief aandacht aan besteden, omdat we niet willen dat u ook slachtoffer wordt. Maar dan van piekeren en slapeloze nachten. Door ervaren verpleegkundigen in te zetten, zorgt de stichting voor de begeleiding van de mensen met traumatische ervaringen.

Onze eerst volgende stap is de onderhandeling met een van de belangrijkste partners: de gemeente Hilvarenbeek. Op 2 april is de kennismaking met elkaar gepland en zullen we bespreken wie, wat, wanneer en hoe gaat doen. Het werven van vrijwilligers gaat door, ondanks de nog niet optimale spreiding van AED apparaten. Want we kunnen al van start met het systeem, zodra we de officiƫle status van stichting hebben. Er is dus volop werk aan de winkel. We houden u op de hoogte.

Stichting Hilvarenbeek / Diessen Heartsafe.